Щетите в Народния театър Иван Вазов след вчерашната буря са за милиони

...
Щетите в Народния театър Иван Вазов след вчерашната буря са за милиони
Коментари Харесай

Щетите в Народния театър след бурята са за милиони левове

Щетите в Народния спектакъл " Иван Вазов "  след вчерашната стихия са за милиони левове, научи Българска телеграфна агенция от управлението на театъра. В момента се правят оценка точния размер на вредите от комисия, назначена от директора Васил Василев.

Вчера публиката е била изведена по време на спектакъла " Когато гръм удари, по какъв начин ехото заглъхва ", който се играе на камерна сцена. За благополучие, нямаше опасност нито за актьорите, нито за публиката, нито за техническия личен състав, описват от театъра. Сцената на четвъртия етаж не е потърпевша.

Основен ремонт на театъра не е юридически от 46 години, преди четири години е имало козметичен ремонт, който е глътнал няколко милиона лв., само че е бил единствено замитане на забележими проблеми под килима, разясняват от трупата. По думите им постройката, която е монумент на културата и е неповторима, има съществени проблеми които би трябвало да се отстранят с един доста тежък ремонт, за който от театъра се надяват, че ще се засилва със всички сили Министерството на културата и страната, в лицето на държавното управление. Подобен ремонт не е финансово по силите на Народния спектакъл, декларират от театъра.

Първо считаме, че би трябвало да реагира страната и ще мислим в това време дали е належащо да се обърнем към хората с молба за помощ, допълват от театъра.

" Направили сме всичко належащо да осигурим естествената работа на театъра. Така че тази вечер, и изобщо, да има представления по програмата и да посрещнем нашата аудитория. Целта е да не усетят дискомфорт - нито актьорите, нито публиката ", споделят още от управлението на театъра. 
 
Притеснението на театралите е, че занапред навлизаме в есенния сезон, а следва и зима, за която се знае, че няма да бъде лека. Затова би трябвало да се предприеме деяние за спешен ремонт, а по-късно - и за сериозен ремонт, допълват от Народния спектакъл.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР